Close

10 novembre, 2020

Can Soler inverteix en energies renovables reafirmant així el seu compromís ambiental

L’empresa cobrirà gairebé la meitat del seu consum elèctric amb energia renovable per reduir la seva petjada de carboni

La indústria de carn Can Soler, dins el seu pla de millora de l’eficiència i la transició energètica, ha finalitzat la primera fase d’instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum a la coberta de la seva planta de Consell. D’aquesta manera, l’empresa cobrirà aproximadament la meitat del seu consum elèctric amb energia renovable i reduirà així, de forma considerable, la seva petjada de carboni.

La instal·lació, projectada i executada per l’empresa mallorquina Elèctrica Puigcercós, consta d’un total de 154 plaques fotovoltaiques de 330 W de potència cada una per un total de 50 KW de potència màxima, el que suposa una producció anual estimada de 80 MWh.

“La nostra planta de producció”, han indicat des de l’empresa, “per la seva ubicació i estructura, tota en una única planta i amb una coberta de 2.000 m² de superfície, és ideal per a la instal·lació d’aquest tipus d’infraestructures”. “A més”, afegeixen, “encara quedarà un romanent de superfície que permetrà completar la instal·lació fins a arribar al 100% d’autoconsum en el futur”.

Fundada l’any 1945 (i, per tant, celebrant aquest any el seu 75è aniversari), Can Soler és una empresa especialitzada en la distribució de carn de porc de qualitat de la raça autòctona Porc Negre de Mallorca i de porc de Terol, aquest darrer a només un pas d’aconseguir la Indicació Geogràfica Protegida. Així mateix, l’empresa mallorquina elabora i comercialitza una àmplia gamma de Sobrassada de Mallorca i altres embotits tradicionals.